Udruga ANĐELI

Deinstitucionalizacija socijalnih usluga

Deinstitucionalizacija socijalnih usluga

Datum objave: 01.03.2023.

Jučer smo imali čast sudjelovati u organizaciji stručnog okruglog stola na temu “Deinstitucionalizacija socijalnih usluga”.

Projekt je organiziran kao dio EU projekta “Zajedno smo snažniji”.

U suradnji s udrugom Anđeli i Gradom Splitom okupili smo stručnjake iz javnog i civilnog sektora koji pružaju socijalne usluge u zajednici u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao i na nacionalnoj razini, kako bismo razmijenili znanja i iskustva u procesu deinstitucionalizacije.

Raspravljalo se o važnosti proširenja mreže izvaninstitucionalnih socijalnih usluga kao podrške procesu deinstitucionalizacije. Naglasak je stavljen na senzibilizaciju i osvještavanje lokalne zajednice, kao i prihvaćanje deinstitucionalnih korisnika kao punopravnih članova zajednice. Svi smo se složili da je odgovornost za sve članove društva i njihovu dobrobit važna, a upravo takva inicijativa pomaže u stvaranju bolje i uključivije zajednice.

Hvala Udruga Anđeli i Grad Split na suradnji i svim sudionicima koji su doprinijeli ovom uspješnom događaju. Radujemo se budućim projektima i inicijativama koje će pomoći u stvaranju bolje zajednice za sve nas.

Pogledajte više klikom na link ili na portalu Dalmatinski Portal.

Skip to content