Udruga ANĐELI

Respiratorna terapija

Vest Terapija

Vest Pulsni Generator je aparat koji služi za pročišćavanje dišnih puteva, jednostavan je za upotrebu i za djecu i za odrasle s respiratornim smetnjama. Zračni puls generator brzo puni i ispuhuje/ispumpava odijelo(prsluk), nježno stišćući i otpuštajući prsnu stjenku do 25 puta u sekundi. Ovaj proces nazvan “visoko frekventna oscilacija prsne stjenke” (HFCWO), stvara mini-kašalj koji izbacuje sluz iz bronhijalnih stjenk, pojačava mobilizaciju i pokreće je duž središnjeg dišnog puta. Postupak prorjeđuje i smanjuje gustoću sekreta, omogućujući na taj način nježno i lako čišćenje. Jednom kada se sluz pomakne iz manjih/užih u veće/šire dišne putove lako se odstrani kašljem ili aspiratorom.

Korisnost se očituje, ne samo u psihofizičkom poboljšanju zdravstvenog stanja, već i u brojnim drugim aspektima.

Vest sistem koristi se za pročišćavanje dišnih putova za 575 utvrđenih dijagnoza, kao što su: bronhiektoza, cistična fibroza, kronična opstruktivna plućna bolest, cerebralna paraliza, post operativni oporavci, mišićna distrofija, primarna diskinezija, spinalan kvadriplegija, spinalna mišićna atrofija, stanja nakon transplatacije i dr.

Udruga osigurava pružanje usluge preko certificiranog terapeuta, bilo u prostorijama Udruge, bilo (po potrebi) u kući korisnika ili zdravstvenoj ustanovi uz odobrenje ustanove.

Pep maska

Kod problema/bolesti disanja i dišnih puteva, a naročito kod dijagnoze cistične fibroze koristi se tehnika PEP-disanja.

Udruga posjeduje PEP-masku koja je potrebna za ovu terapiju.

PEP-disanje je tehnika disanja pri kojem se diše uz izdisajni otpor. Izdisajni otpor se treba prilagoditi svakoj osobi pojedinačno. PEP-disanje zahtjeva dobru koncentraciju i usklađeno disanje. Mora se vježbati uz stručno vodstvo fizioterapeuta.

U akutnom pogoršanju plućne bolesti (npr. tijekom infekcije) ponekad je potrebno promijeniti otpor. Dođe li do jake infekcije korištenje PEP-aparata može biti prenaporno.

Odluku o korištenju PEP-dišnih aparata donose zajednički fizioterapeut, liječnik i pacijent. Prije toga je neophodno napraviti pretrage funkcije pluća.

Kalos

KALOS , nova generacija aparata za pročišćavanje dišnih puteva.
Kalos je inovativni pomoćnik dizajniran da pruži optimalno rješenje u upravljanju traheobronhalnim sekretom s ciljem pružanja podrške uklanjanju plućnih sekreta na neinvazivan način, izbjegavajući korištenje tradicionalnih aspiracijskih sustava i smanjujući rizik od infekcija i nelagode odraslih i pedijatrijskih pacijenata.

KALOS omogućuje procjenu vrhunca protoka kašlja i provođenje ciljanog i prilagođenog respiratornog rehabilitacijskog tretmana, kombinirajući uobičajenu pomoć pri kašlju, s izvrsnim performansama i velikim rasponom postavki i funkcija, s drugim integriranim terapijskim modalitetima.Konkretno, upotreba patentirane EFA ® tehnologije omogućuje mobilizaciju i uklanjanje sekreta kroz samo djelovanje protoka, povećavajući udobnost pacijenta, bez stvaranja pozitivnog ili negativnog tlaka u dišnim putovima.

Ne zaboravite pluća nakon COVID-a 19!!!
Oba uređaja, odnosno obe metode respiratorne drenaže, uspješno pomažu kod oporavka osobe koja se oporavlja od COVID-a.

Kontakt udruge:

Šibenska 33, Split
+385 21 569 561

Centar
D. Šimunovića 1, Split
+385 21 771 779

Mob. 091 1874 713

OIB: 87842671860

e-mail:
andjeli@andjeli.hr
Skip to content