Udruga ANĐELI

Halliwick terpija – terapija u vodi

U svijetu se široko i učinkovito primjenjuje više oblika habilitacije i rehabilitacije u vodi koju nije moguće primijeniti bez svladavanja vještina održavanja na vodi i plivanja za djecu s teškoćama u razvoju.

Neizmjerno je važno omogućiti djeci s teškoćama u razvoju da usvoje znanje samoodržanja u vodi, boravka u vodi, plivanja i bavljenja drugim aktivnostima u vodi Napominjemo da je voda najpoželjniji medij u kojem djeca s teškoćama u razvoju najlakše svladavaju motoričke prepreke.

Kao najbolja metoda rada s djecom s poteškoćama u razvoju pokazala se metoda po Halliwicku. Halliwick koncept podrazumijeva poseban oblik rada s djecom (ali i s odraslim osobama) u vodi – rad sa osobama sa cerebralnom paralizom, neuro-mišićnim oboljenjima, amputacijama. Halliwick koncept je terapijski program učenja plivanja za djecu s poteškoćama (a jednako tako i za odrasle) s kojim se želi postići da se djeca teškoćama u razvoju kroz zajedničku igru, zabavu i druženje nauče samostalno koristiti vodom kao medijem za kretanje.

Znanstveno je dokazano da izvodeći ove vježbe mozak dobiva reverzibilne impulse. Dobivajući reverzibilne impulse, ponavljajući i do 5000 puta jedan pokret, stvore se nove veze između ganglija u sivoj moždanoj kori koje zaobiđu oštećene stanice i izvršavaju zadatak oštećenih stanica. Tada dijete ili osoba izvede pokret kao da ga je uvijek znao izvesti.

Halliwick terpija u Udruzi ovisno o mogućnostima osigurava se u bazenima, te ljeti na plažama prilagođenim osobama s invaliditetom uz vodstvo certificiranog Halliwick terapeuta.

Kontakt udruge:

Šibenska 33, Split
+385 21 569 561

Centar
D. Šimunovića 1, Split
+385 21 771 779

Mob. 091 1874 713

OIB: 87842671860

e-mail:
andjeli@andjeli.hr
Skip to content