Udruga ANĐELI

SPLIT Kreativne tehnike u radu s djecom iz spektra autizma

Datum objave: 22.01.2020.

Nakon što se ova edukacija pokazala vrlo uspješnom izvan granica Hrvatske, došlo je vrijeme da ju, nakon Zagreba, konačno ponudimo i u Splitu!

Edukacija je namijenjena svim stručnjacima koji rade s djecom, bilo u grupi kroz sustav obrazovanja (odgojitelji, učitelji, profesori), bilo kroz različite ustanove, što individualno, što grupno (logopedi, rehabilitatori, psiholozi, radni terapeuti).
Svatko tko radi s djecom će imati prilike raditi i s djecom koja imaju “elemente” spektra ili se nalaze u spektru autizma.

Na edukaciji ćemo učiti i demonstrirati kako prepoznati potrebe djeteta, a zatim kako ih zadovoljiti . Upravo je prvi korak prepoznavanja ključan da bi znali onda KAKO zadovoljiti tu potrebu. Zatim ćemo vježbati koje su neke praktične tehnike uz pomoć kojih možemo uspostaviti bolji odnos s djetetom,, pomoći mu u samoregulaciji,ostvariti bolju komunikaciju s njim te razvijati socijalne potencijale kod djeteta.

Edukacija je nastala kao plod višegodišnje prakse voditeljice rada s djecom s autističnog spektra, ali i djecom s drugim razvojnim teškoćama (Down sindrom, intelektualne teškoće). Sve tehnike se rade kroz igru i potkrijepljene su konkretnim primjerima iz prakse.

Teme: autistični spektar kao poremećaj simboličkog mišljenja, socijalna kognicija, prepoznavanje potreba i postavljanje ciljeva rada s djetetom, emocionalni razvoj djece u spektru i sustav samoregulacije, tehnike vanjske podrške u regulaciji djeteta, izrada socijalnih priča, aktivnosti za uključivanje djeteta u vršnjačku grupu i grupne aktivnosti.

SATNICA: 24h, petak 16.30-21h, subota 9-17h, nedjelja 9-17h

DATUMI: 31. siječanj, 1. i 2. veljače 2020.

CIJENA: 1800kn
Sav materijal i osvježenja u pauzama, osim ručka, su uključeni u cijenu. Svi polaznici dobivaju potvrdnice s odslušanom satnicom po završetku edukacije.

BROJ: broj polaznika je ograničen na 12. Mjesto se rezervira uplatom 1/3 kotizacije (600kn). Ostatak treba biti uplaćen do početka edukacije.

GDJE: DV “Mali dupin”

PRIJAVE: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O voditeljici:
MAJA BONAČIĆ, mag.psych. praktičar terapije igrom. Maja je educirana iz područja integrativne, nedirektivne, Gestalt, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Uz to je majstor NLP-a i predsjednica Udruge Oblačić. Završila je i dodatne edukacije na ERF-u iz područja razvojne procjene i poticanja socijalne komunikacije te edukaciju iz ADOS-a, dijagnostičkog protokola za procjenu autizma. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom iz spektra autizma. Trenutno je u edukacijij za psihoterapeuta iz područja transakcijske analize. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji “Zaigrana pedala” za djecu s poremećajem iz autističnog spektra. Radi već nekoliko godina kao edukator iz područja terapije igrom te intervencija kod djeca s poteškoćama u razvoju i to na području Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Srbije. Trenutno sa Sanjom Ivanušević vodi dvogodišnju edukaciju iz terapije igrom te edukaciju Čarobna svjetiljka, u sklopu Centra za terapiju igrom (CETI). Vodi i radi u centru za dječji rast i razvoj, Coralina

Skip to content