Udruga ANĐELI

Vest Pulsna Generator/vest terapija

Vest Pulsni Generator je aparat koji služi za pročišćavanje dišnih puteva, jednostavan je za upotrebu i za djecu i za odrasle s respiratornim smetnjama. Zračni puls generator brzo puni i ispuhuje/ispumpava odijelo(prsluk), nježno stišćući i otpuštajući prsnu stjenku do 25 puta u sekundi. Ovaj proces nazvan “visoko frekventna oscilacija prsne stjenke” (HFCWO), stvara mini-kašalj koji izbacuje sluz iz bronhijalnih stjenk, pojačava mobilizacija i pokreće je duž središnjeg dišnog puta. Postupak prorjeđuje i smanjuje gustoću sekreta, omogućujući na taj način nježno lako čišćenje. Jednom kad se sluz pomakne iz manjih/užih u veće/šire dišne putove lako se odstrani kašljem ili aspiratorom.

Korisnost se očituje, ne samo u psihofizičkom poboljšanju zdravstvenog stanja, već i u brojnim drugim aspektima.

Vest sistem koristi se za pročišćavanje dišnih putova za 575 utvrđenih dijagnoza, kao što su: bronhiektoza, cistična fibroza, kronična opstruktivna plućna bolest, cerebralna paraliza, post operativni oporavci, mišićna distrofija, primarna diskinezija, spinalan kvadriplegija, spinalna mišićna atrofija, stanja nakon transplatacije i dr.

Udruga osigurava pružanje usluge preko certificiranog terapeuta bilo u prostorijama Udruge, bilo po potrebi u kući korisnika ili zdravstvenoj ustanovi uz odobrenje ustanove.

Udruga je za potrebe svojih korisnika osigurala tri vrlo vrijedna Vest Pulsna Generatora.

Kontakt udruge:

Šibenska 33, Split
+385 21 569 561

Centar
D. Šimunovića 1, Split
+385 21 771 779

Mob. 091 1874 713

OIB: 87842671860

e-mail:
andjeli@andjeli.hr
Skip to content